o żołnierzu co pisze wiersze
o żołnierzu co pisze nie zabija
w dłoni rozkwitła róża
broń zardzewiała pogubił naboje
o żołnierzu co
walczył piórem słowem
zmienił się człowiek
zaświeciło słońce
a noc nabrała barw
pośród blasku gwiazd
księżyc też tam był
żołnierzu na kamieniu
oczyma myślisz
gdy kałach twój pożera rdza
z konserwy jadłeś pasztet
rozkazy padły razem z metalu
pustą puszką w krzaki
poszedłem spać by wyśnić pokój
a w nim pogrzebią z całą pewnością
nadzieję na lepsze jutro
pisałeś wcześniej o puszce
sercu w konserwie
skoro wystawiasz się na strzał
napręż klatę i nie dziamgaj.
żołniezyku.
Ja też za polskim mundurem, ale nie
za marnym poeciną.
NO!
Może ktoś go wykorzystać do różnych celów.
złych.
No ale !
NO!
Wolałbym,aby bardziej walczyli mózgami niż umundurowanym korpusem.
Ale cóż, wiary dużo, rozumu mało.
Ja o zupie, ty o dupie.
Mojej fotki nikt nie powiesi na płocie
i podpisze co chce.
Anonimowości w sieci nie ma.
odpowiednie służby mogą do mnie dotrzeć
jeśli coś.