zdjęcie żołnierza

Yaro

o żołnierzu co pisze wiersze

o żołnierzu co pisze nie zabija

 

w dłoni rozkwitła róża

broń zardzewiała pogubił naboje

o żołnierzu co

walczył piórem słowem

 

zmienił się człowiek

zaświeciło słońce

a noc nabrała barw

pośród blasku gwiazd

księżyc też tam był

 

żołnierzu na kamieniu

oczyma myślisz

gdy kałach twój pożera rdza

z konserwy jadłeś pasztet

 

rozkazy padły razem z metalu

pustą puszką w krzaki

poszedłem spać by wyśnić pokój

 

a w nim pogrzebią z całą pewnością

nadzieję na lepsze jutro

 

pisałeś wcześniej o puszce

sercu w konserwie

 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Fatalny 1 głos
Yaro
Yaro
Wiersz · 24 lipca 2024
anonim
  • falkon
    Że masz dwa konta, to nie świadczy o twej mądrości.
    Ja o zupie, ty o dupie.
    Mojej fotki nikt nie powiesi na płocie
    i podpisze co chce.
    Anonimowości w sieci nie ma.
    odpowiednie służby mogą do mnie dotrzeć
    jeśli coś.

    · Zgłoś · 2 miesiące temu
  • Jaro Pa
    Anonimowy po prostu twój komentarz to groźby wobec mojej osoby. Wyczuwam złe zamiary wobec mnie.

    · Zgłoś · 2 miesiące temu
  • Arian
    Polacy często byli umundurowani, a za mało wyedukowani.
    Wolałbym,aby bardziej walczyli mózgami niż umundurowanym korpusem.
    Ale cóż, wiary dużo, rozumu mało.

    · Zgłoś · 2 miesiące temu
  • falkon
    To że pokazujesz swój wizerunek, robisz błąd.
    Może ktoś go wykorzystać do różnych celów.
    złych.
    No ale !
    NO!

    · Zgłoś · 2 miesiące temu
  • Yaro
    sam się pocisz przed szklanym ekranem , przynajmniej nie chowam twarzy byś mógł widzieć mnie publicznie. jestem dumny z siebie i piszę nie dla siebie.

    · Zgłoś · 2 miesiące temu
  • falkon
    To miejsce publiczne.
    skoro wystawiasz się na strzał
    napręż klatę i nie dziamgaj.
    żołniezyku.
    Ja też za polskim mundurem, ale nie
    za marnym poeciną.
    NO!

    · Zgłoś · 2 miesiące temu
  • Yaro
    możliwe ja za polskim mundurem won ode mnie

    · Zgłoś · 2 miesiące temu
Usunięto 1 komentarz