Głucha cisza
jest mi druhem,
jestem w zgodzie
z moim duchem.
Ciągnąć z trudem
myśli strumień
wskrzeszam szeptem
echo wspomnień.
Rozłąka mi
dobrze znana,
odnajduję
się w niej sama.
Już niedługo
czas zapuka
do drzwi moich;
a ja głucha…
Czekam w ciszy,
w samotności,
oczekując
późnych gości.
Czas się dłuży,
gwiazdy nocą
mi mrugają…
Nie wiem po co?
W blasku świecy
tańczą cienie,
chór aniołów
i …westchnienie.