co za kraj miał być raj
chcę żyć chcę być
teraz nie mam nic
brakuje miejsc pracy
nie będzie kołaczy
kto odpowiada za to
idę zapalić pomyśleć
ile to hipokryzji ile zła
wokół zasadzki strach
każda ze stron pragnie wojny
tacy bezbronni tacy mali
kto odpowiada za treść protokołu
świat gra zwariowane melodie
na schodach siedzę podle
mała podpowiedź mi
jak unieść się ponad miasto
umieram brakuje powietrza
brakuje pięknych miejsc
pozostaje pusta butelka
pęknięte kryształowe szkło
żyrandol nad głową
ciszą wokół straszą miejsca
dlaczego okłamują dzieci
życie bezwartościowe bez wyrazu
chowasz twarz między dłonie
zapada zmrok zapada noc
uciec do dziecięcych marzeń
może nie jest za późno
może to ten czas by zawalczyć
o ziarno prawdy o ziarno miłości