Z rozpędu...

Irena Świerżyńska

Wiesz - że

depczesz wiarę uszytą na miarę

 

czemu

czemu

czemu  twoje  -  przekrzywione obce

gniecie  ziarno złote

 

ile

ile tego jeszcze - urośnie za płotem

 

serce boli

gniecie  -  dławi myśl stroskana

 

dość

już dość szumowin

 

czas - przytulić rany...

 

 

 

Irena   Świerżyńska
Irena Świerżyńska
Wiersz · 1 sierpnia 2024
anonim