Krytyka

Jakub Adamek

Dwoistymi skrzydłami tam szybuje,

Jedno muska, zawiścią cudzą truje,

Drugim zaś wspiera i w góry podnosi,

Krytyka obosieczna, oddziela ludzi.

 

Ci którzy nienawiścią cichą szepczą,

Ci którzy ciężkim słowem wesprą,

Krytyka jak gdyby przeciągłą liną,

Pozostawia nam krew przyjacielską.

Jakub Adamek
Jakub Adamek
Wiersz · 3 sierpnia 2024
anonim