głos koguci...

Irena Świerżyńska

z mojej strony

jasne czyste oczywiste

 

pełne wagi miary lotu

dobrej wiary

 

z drugiej strony - ton wysoki

głos koguci  - pieje pieje

 

wstęgę niesie i rozwija

warczy burczy - czy mamrocze

 

myśli - potem...

Irena   Świerżyńska
Irena Świerżyńska
Wiersz · 4 sierpnia 2024
anonim