A teraz pomyśl...

Irena Świerżyńska

Polonez był  -  i tango  i walc

tęsknoty zamiary i chęci

 

biegi skoki i czarny kot po drodze

pędzi i pędzi

 

myśli szarpane 

serce złamane  - błysk gubi trop

 

A teraz pomyśl  - jak ogrzać lot

 

czy -  dal przytuli marzenia rozprute

 

dusza nie gaśnie - muzyka niesie

noga nie czeka sama wiruje

 

lubi pokazać

lubi podskoczyć i żwawo zatańczy 

jeszcze

 

to najważniejsze -  nuci

i śpiewa

 

gdzieś  jest  -  taki dar

 

bliskości czar -  rozjaśnia oczy...

 

 

 

 

 

 

 

 

Irena   Świerżyńska
Irena Świerżyńska
Wiersz · 5 sierpnia 2024
anonim