Z zielonej ławki...

Irena Świerżyńska

Pamiętacie

pamiętamy

 

pomożecie - pomagali

bajka

bajki

 

w małej głowie iskry świecą - tak i tak 

to łapie

 

niepojęte w dużym świecie 

 

polecenie - błysk i leci

z kredką w dłoni - rysujemy konia w biegu

tak dosłownie

tak -  odbiera 

 

pani

panu   -  coś uwiera...

stój i ściana - do szeregu  marsz  i dwa

 

echo nosi - zobacz

zobacz

 

zawsze

pierwszy i tu się pcha...

 

 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Słaby 2 głosy
Irena   Świerżyńska
Irena Świerżyńska
Wiersz · 6 sierpnia 2024
anonim