Konieczność umierania
Katarina/ K.Klatkiewicz-Stuper
Pewnego dnia spotkałam Mężczyznę
Umierał nie wiedząc dlaczego
Nie chciał ze mną rozmawiać
Nie potrafił przekazać myśli
Bał się ciemności
Ale nie otwierał oczu
Zostawiłam go na rogu ulicy
Gdy zrozumiałam
Że musi umrzeć
Inaczej
Samotność
Nigdy nie opuści jego smutnej twarzy
Katarina/ K.Klatkiewicz-Stuper
Wiersz
·
22 września 1999