Literatura

rozczarowanie (wiersz)

Szluger

w obietnicy
najbardziej gorzkie
jest niespełnienie

nad jeziorem
nie ma wtedy zachodów słońca
a woda wydaje się bardziej zimna niż zwykle
śniadanie nie smakuje

słońce świeci dokuczliwie i zawsze jest gorąco
a rozbita butelka wcale nie tnie skóry
tylko ją szarpie
(blizna zniknie za tydzień)

wszystko gnije w ogromnym koszu na odpadki
plany marzenia kariera przyszłość
i tym podobne banały
w końcu cierpienie ma uszlachetniać
tylko dlaczego tak brutalnie


słaby 7 głosów
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 3 kwietnia 2000

Inne teksty autora

drobne fałszerstwa
envagorien
Magnolie
envagorien
*
getsemani
dual
getsemani
kasztany
getsemani
paw
getsemani
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca