na płyciźnie wszystko proste...

Irena Świerżyńska

cicho - ciemno

 

głębia i głębiny  -  wiry z tajemnicą

przykryte

 

na powierzchni

szara  fala pianą doprawiona

 

oko wilcze - łypie

łypie

 

drapie...

Irena   Świerżyńska
Irena Świerżyńska
Wiersz · 8 sierpnia 2024
anonim