Każdy sobie ciasto piecze...

Irena Świerżyńska

Masz inne spojrzenie

widzisz błysk i cienie

trudne - choć przyćmione

gasisz w ciepłej głowie

 

ale, ale, ale...

 

tu - i  w tej gromadzie

czy może gromadce  - zwykle jedne grabie

 

do siebie i sobie 

rosło -  rośnie

stoi

 

w jednym worku ziarno

w drugim tylko plewy

 

jakie  -  będzie ciasto...

 

Irena   Świerżyńska
Irena Świerżyńska
Wiersz · 11 sierpnia 2024
anonim