z marzeniami w tle...

Irena Świerżyńska

i tu jest ten świat -  dobry

ciepły

szlachetny 

 

prawdziwy... 

 

czasami

głęboko ukryty

 

dziś trochę kapie

i kapie

 

jeden błysk i fala  -  kiedyś wypłynie

nie zatrzymuj marzeń

 

nie zatrzymasz rzeki...

 

 

 

 

 

Irena   Świerżyńska
Irena Świerżyńska
Wiersz · 13 sierpnia 2024
anonim