Literatura

Smutno mi (wiersz)

LydiaDel

 

Znowu gnębi nocka brzemienną tęsknotą,

Na niebie brokatem gwiazdy mi migocą. 

Tak brak mi tu ciebie, twoich słodkich słów,

Nie cieszy mnie księżyc ani zapach bzów. 

 

Nie cieszy mnie księżyc ani zapach bzów.

Nikt mi już nie szepnie tamtych słodkich słów.

Chociaż gwiazdy nocą brokatem migocą

Jarzą się wspomnienia brzemienną tęsknotą.

 


niczego sobie 1 głos
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Usunięto 8 komentarzy
przysłano: 14 sierpnia 2024 (historia)

Inne teksty autora

haiku
LydiaDel
fantazmaty
LydiaDel
świata bieg
LydiaDel
niechcąco
LydiaDel
Letnia miłość
LydiaDel
spełnienie
LydiaDel
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca