Smutno mi

LydiaDel

 

Znowu gnębi nocka brzemienną tęsknotą,

Na niebie brokatem gwiazdy mi migocą. 

Tak brak mi tu ciebie, twoich słodkich słów,

Nie cieszy mnie księżyc ani zapach bzów. 

 

Nie cieszy mnie księżyc ani zapach bzów.

Nikt mi już nie szepnie tamtych słodkich słów.

Chociaż gwiazdy nocą brokatem migocą

Jarzą się wspomnienia brzemienną tęsknotą.

 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Niczego sobie 1 głos
LydiaDel
LydiaDel
Wiersz · 14 sierpnia 2024
anonim