jak mam odnaleźć
radość życia
dookoła
snują się
smutne cienie
niepewność wzrasta
z każdą wiadomością
w prasie
przygnębienie
niepokój
pustka
ten intruz
zawładnął
naszym życiem
wprowadził
panikę i chaos
jest nam na
tropie
niewidzialny
łowca ludzkich
dusz
z przerażeniem
patrzę
na opustoszałe ulice
i tęsknię
za życiem
(marzec 2020)