Literatura

Technika na wesoło (wiersz)

Kazimierz Siłuch

Oczywiście, oto humorystyczny wiersz inspirowany Twoim:


"Technika na wesoło"

Piszę teraz, nie rękami,
bo gadżet mam z kosmosu bramy.
Mówię słowa, ono pisze,
i nie wiem, czy się śmiać, czy płakać w ciszy.

Ref.:
Mówię cicho, sprzęt notuje,
W nocy wszyscy smacznie chrapią,
Ja zaś z nudów tu skryptuję,
zegar tyka, myśli sapją.

Trzecia w nocy, myśl leniwa,
A automat rym układa,
Może jutro wyślę kota,
żeby gadżet mi poskładał.

Ref.:
Mówię cicho, sprzęt notuje,
W nocy wszyscy smacznie chrapią,
Ja zaś z nudów tu skryptuję,
zegar tyka, myśli sapją.

I tak siedzę, rym rozlewam,
urządzenie chętnie śpiewa.
Ortografia - nieistotna!
Rym jak guma - rozciągliwa.

Ref.:
Mówię cicho, sprzęt notuje,
W nocy wszyscy smacznie chrapią,
Ja zaś z nudów tu skryptuję,
zegar tyka, myśli sapią.

 


fatalny 1 głos
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 16 sierpnia 2024 (historia)

Inne teksty autora

Wytrych
Kazimierz Siłuch
podsumowanie
Kazimierz Siłuch
Chybiony
Kazimierz Siłuch
Poranne wynaturzenia
Kazimierz Siłuch
Bezwiersz
Kazimierz Siłuch
spontan
Kazimierz Siłuch
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca