Masarnia

Arian

Cywilizacja niewoli

Pojednanie ze złem

Pomimo obfitości

Zawsze będzie to życie kalekie

 

Wilki i owce

Żywiciele i pasożyty

Odwieczne prawo natury

Czy istnieje wybawienie?

 

Jeśli życie jest grą

Ostatecznie wszyscy przegrywają

Aby ktoś mógł zyskać

Inny musi stracić swoje

 

Człowiek wolny szuka prawdy

Poddani czerpią pociechę z mitów

Daremne jest opisywanie świata

Jeśli nie można go zmienić?

 

Śniły się wolne, niepodległe narody

I powstał target darczyńców

Trzoda ślepo posłuszna pasterzom

Wielu z nich odda mięso i krew

 

Arian
Arian
Wiersz · 16 sierpnia 2024
anonim