ile ciepła w duszy...

Irena Świerżyńska

cóż to znaczy - swój

swoja

 

mój - moja

 

kto to taki i gdzie jest?

 

A  - no wczoraj

ugryzł  giez

 

i pogonił kłusem konia

 

może - pędzi

może stoi

może wszystko do połowy

 

albo - nic

 

to zależy  -   ile ciepła w duszy siedzi...

Irena   Świerżyńska
Irena Świerżyńska
Wiersz · 17 sierpnia 2024
anonim