kolory jesieni...

Irena Świerżyńska

dusza nosi bukiet cały

biel i błękit czerwień róży

 

kiedyś

płatki zwiędną z czasem

błysk zostanie

 

aksamitny dotyk koi

szczera dłoń  i znów pulsuje

 

dobra

jesień  ciepłem miga

ścieli dywan złotych liści

 

tyle, tyle - tyle trzeba...

 

 

Irena   Świerżyńska
Irena Świerżyńska
Wiersz · 22 sierpnia 2024
anonim