August

 

 

Z nad kaskady klonów 

słońca wodospad 

w czerń lasu zmierzch 

lot w sierpniowy deszcz 

 

i twoje usta 

piosenka z kamienia 

i gitara oparta o zimny mur 

 

cień z cieniem przebiega 

jak dzikie zwierzę

 

i tylko woda czeka 

szelestem złotym 

spragnionym księżycem

kamilan
kamilan
Wiersz · 22 sierpnia 2024