Literatura

symfonia miłości (wiersz)

LydiaDel

 

 

daleko za morzami

może gdzieś na obłoku

odnajdę ślad miłości 

utonę w jej uroku

 

 

bo bez niej życie szare

pochmurne, łzą przymglone

nocą tęskne marzenia

snują się jak demony 

 

 

bywałam w wielu krajach

gdzie się nowy dzień rodzi

wszędzie to samo słońce 

co wschodzi i zachodzi

 

 

wszędzie to same niebo 

brokatem nocy tkane

gdzie księżyc jak poeta 

przysyła sny niechciane  

 

 

na plaży z białym piaskiem

w tętniącym życiem mieście
wszędzie marzą dziewczyny

w ukryciu o miłości 

 

 

w objęciach nocy łzami 

ukoją jarzmo pragnień

kupida strzałą tknięte   

wędrują szlakiem marzeń

 


słaby 3 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Konrad Koper 25 sierpnia 2024, 13:10
Biały - + Liryczny ++
Konrad Koper 25 sierpnia 2024, 13:11
Sorry rymy są !!
Za nisko oceniłem...
LydiaDel
LydiaDel 25 sierpnia 2024, 13:33
Konrad Koper - nie szkodzi. Dziękuję za wpis i serdecznie pozdrawiam.
Arian
Arian 27 sierpnia 2024, 10:34
symfonia prawdy
www.youtube.com/watch?v=o0LZ3h8aNu0
Arian
Arian 29 sierpnia 2024, 19:37
Jak będziesz taka jak Monika Belluci może dostaniesz druga szansę.
Jako typowa dynia w średnim wieku nie licz na powodzenie.
Takie są prawa natury.
Lament nic nie pomoże w tych sprawach.
LydiaDel
LydiaDel 29 sierpnia 2024, 22:00
Arian, nie bądź śmieszny. Mnie nie obrazisz, bo dla mnie jesteś pustakiem (inaczej; głąb, ten kapuściany.
Arian
Arian 30 sierpnia 2024, 11:04
Prawda cie obraża?
P
Śmieszna to jesteś ty ze swoim żałosnym lamentem do niespełnionej miłości.
Usunięto 4 komentarze
przysłano: 25 sierpnia 2024 (historia)

Inne teksty autora

fantazmaty
LydiaDel
świata bieg
LydiaDel
niechcąco
LydiaDel
Letnia miłość
LydiaDel
spełnienie
LydiaDel
Tęsknoty głos
LydiaDel
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca