Życie każdy ma jedno - mówisz dalej jest po...
tylko kto potwierdzi jak tam śpiewa i co...
najważniejsze najmilsze - może czeka lub nie
tu też miało być cudnie nad kołyską hej, ha
a już dalej zależy - jakie nuty i gra
zawsze czekasz na dobre - na ten uśmiech na dłoń
a tak często pochodnie ogień gasisz i masz
worek pełen zgryzoty i drabiny znów szukaj.
Jeszcze, jeszcze i jeszcze - po krawędzi się wspinasz
czego chcesz i nie tobie
radość bliskość i dom
każdy zbiera to swoje
to pamiętasz
to czujesz.
Ktoś tu pychę zaprosił - ktoś tu gniazdo przewrócił
i masz śpiew i pisklęta - buzia zawsze otwarta
i gdzie mleko i kąty
pełne ducha słodkości
och to życie - och życie
czemu wszędzie tak czarno
kiedy - przyjdzie niebieskie
ja tu tęsknię na Ziemi - chcę dotykać błękitu
biel już była w zawodzie pełnym bólu i zgrzytu
jak nakarmić to serce
kto podrzuci bogactwo
takie moje najczystsze
miłość, miłość i bliskość
dobroć radość i to moje i twoje
jeszcze trzeba zatańczyć - moja droga
i w drogę...