Literatura

Gdy pada deszcz (wiersz)

Yaro

od paru dni pada deszcz

w domu sam od lat

przede mną sad

opowiada historię sprzed lat


samotne matki

czytają wiersze w samotnych domach

czułem zapach wielu kobiet

marihuana pachnie dębowym lasem

kocham ciepłe noce i dłonie


gdy jestem gdzieś daleko

spróchniały stary pień drzewa

Katarin kocham Cię i nasz film

płynie łódź daleko od brzegu


zamknij oczy czytaj z ust

wiele razy mówiłem tobie

uszy pieścił przyjaciel wiatr

który dręczy się sam


znamy się od lat

mijamy te same ulice i chodniki

zapadam się w głowie

dlaczego okłamują dzieci


zasnąć nie pozwala ta myśl

której będziesz musiał oddać cześć


koniec nastąpi zimny krzyż

 


fatalny+ 3 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 4 września 2024 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca