jak to jest

Lucky Person

mam przyjaciela tłumaczy mądre księgi

 języków różnych w biedzie żyje

choć mądry przecie

może nie życiowo jednak

bo inny który ledwo mówić

po naszemu umie

co marchewkę sprzedaje

ma chatę nad morzem

i lambo w garażu

i czytam że bogaty ten pierwszy

lecz szczęśliwszy ten drugi

i nie wierzę bo obaj 

alimenty płacą i raty

i kiedy ojciec będzie im umierał

to co wtedy będzie

komu ta śmierć łatwiej przyjdzie

i kto bogatszy będzie

 

 

Lucky Person
Lucky Person
Wiersz · 6 września 2024
anonim