Suną ulicami szacowni obywatele
pod rękę bajeczne żony
uśmiechnięte w kreacjach
prezentacja pomyślności.
Wyczyszczeni od środka i na zewnątrz
mają za sobą wizytę w kościele
każda istota jest czymś odrębnym
teatrologia środowiskowa.
Ekscytacja picia wina w kielichach
z najlepszego kruszcu na świecie
i magiczna siła obiadów
we właściwych domach w niedzielę.
Wynajmuję pokój jednoosobowy
z widokiem na własne życzenie
przypadkowo rozrzucona talia kart
budzi demona zwątpienia.
Chcę porozmawiać ze starcem na żywo
nie ma sensu dłużej dzwonić
po drugiej stronie nikt nie odbiera
wyrośnięty budynek z wieżą strzelistą pod niebo
nie istnieje w żadnym abonamencie.
Najlepiej dopasować świat po człowieczemu
utopijnych bohaterów unikać
jak zarazy i ognia.
Coach woła!!
- Musi ci zaskoczyć system
prawidłowego myślenia
inaczej będziesz kołować.