płonę Polsko

Yaro

chcę dla nas dobrze 

chcę z tobą żyć o każdej porze 


chcę wieczorami 

widzieć twoje granice 


czytać twe dzieje od deski do deski 

jak księgę pełną zwycięstw i trudu 

walczyć za ciebie jak walczył Sobieski 


wyraź zgodę na ofiarę serca 

będzie dobrze jak dawniej 


dziś spałem spokojnie 

bo wiem że twój duch jest blisko 


cały świat płonie 

a ty stoisz niewzruszona jak skała 

Polsko moja kochana

 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Słaby 3 głosy
Yaro
Yaro
Wiersz · 8 września 2024
anonim