Literatura

płonę Polsko (wiersz)

Yaro

chcę dla nas dobrze 

chcę z tobą żyć o każdej porze 


chcę wieczorami 

widzieć twoje granice 


czytać twe dzieje od deski do deski 

jak księgę pełną zwycięstw i trudu 

walczyć za ciebie jak walczył Sobieski 


wyraź zgodę na ofiarę serca 

będzie dobrze jak dawniej 


dziś spałem spokojnie 

bo wiem że twój duch jest blisko 


cały świat płonie 

a ty stoisz niewzruszona jak skała 

Polsko moja kochana

 


słaby+ 3 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Konrad Koper 8 września 2024, 12:25
O.K
Yaro
Yaro 9 września 2024, 19:35
dzięki
Arian
Arian 10 września 2024, 19:13
OK
przysłano: 8 września 2024 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca