Myśląc godzinami

Krzysztof Wesołowski

Kiedy myślami do Ciebie kolejno wracam

Nie mogę przestać wylewać gorzkich łez

W pragnieniu twego objęcia się zatracam

Może któregoś dnia zakwitnie nadziei bez

 

I to co piękne w niedługim czasie nastąpi

Zapomnijmy więc o dzielącej nas rozterce

Niech chwile rozpaczy żar miłości zastąpi

I dwie połówki złączy w jedno bijące serce

 

 

Krzysztof Wesołowski
Krzysztof Wesołowski
Wiersz · 9 września 2024