w ogrodzie siedzę sam
która z kobiet chciałaby
ze mną w głębokiej obcować ciszy
w ogrodzie nocą sam na sam
pośród ciszy i świateł gwiazd
jestem starym nudziarzem
wybacz teraz czekam
na kolejny księżyc w pełni
kilka wersów z biblii uspokajające
trzeźwe zachowanie myślę,
że wszystko zakwitnie na miejscu
w moim ogrodzie nocą zgasł ogień
we śnie widziałem
jak nadchodzi z nowym dniem