Miłość od pierwszego wejrzenia

Krzysztof Wesołowski

Kiedy Cię pierwszy raz w swoim życiu ujrzałem

Nie mogłem oderwać od Ciebie wzroku

Wygląda na to że się w Tobie w mig zakochałem

Byłem pod wpływem nieodpartego uroku

 

Kiedy Cię drugi raz w swoim życiu ujrzałem

Raptem serce zaczęło mi bić jak szalone

Bardzo żałuje że wtedy do Ciebie nie zagadałem

Gdy skryte uczucia stały się wyzwolone

 

Kiedy Cię trzeci raz w swoim życiu ujrzałem

Zaprosiłem Cię na rendez - vous do kina

Myślę że w taki sposób ci zaimponowałem

Bo pojechaliśmy do mnie napić się wina

 

Kiedy Cię czwarty raz w swoim życiu ujrzałem

Poznałaś moje wszystkie zainteresowania

W prezencie naszyjnik z serduszkiem ci dałem

Nie szczędziłaś mi wyrazu podziękowania

 

Kiedy Cię piąty raz w swoim życiu ujrzałem

Doszło do naszego niewinnego zbliżenia

Tyle razy Cię w czerwone usta pocałowałem

Sama przyznałaś że to upojne wrażenia

 

Kiedy Cię szósty raz w swoim życiu ujrzałem

Wiedziałem że jesteś dla mnie tą jedyną

Dlatego nie z innego powodu serce ci oddałem

Aby do końca życia być z taką dziewczyną

 

 

Krzysztof Wesołowski
Krzysztof Wesołowski
Wiersz · 9 września 2024