***(Za długo trwamy...)

Krzysztof Wesołowski

Za długo trwamy w głębokiej pustce oboje

Ani jedno ani drugie nie chce się pogodzić 

Z zawiłych awantur można tu spisać zwoje

Czy nie można się na kompromis zgodzić ?

 

A gdybyśmy chociaż raz pomyśleli dojrzale

Miłość między nami wróciłaby z powrotem 

Nie musielibyśmy słać za sobą gorzkie żale 

Znowu bylibyśmy nierozłącznym klejnotem

 

Krzysztof Wesołowski
Krzysztof Wesołowski
Wiersz · 9 września 2024