Coemeterium Secundarium

Jakub Adamek

Friget aer, frigent columnae,

Ad limina crucium pes meus stat,
Circum lucernae, marmoreae urnae,
Animae huc in exsilium conveniunt.

 

Iterum iuxta te ego steti,
Virgulta lambunt lucernas, marcescit imago tua,
Lucerna flammae splendore saltat, memoria quassavit,
Excitavit recordationum abyssum.

 

Ubi duo iam anni franguntur,
Diluvia praeteriti nova fata dispergunt,
Quo ivisti, ave? Adhucne mihi sapiens es?
In mundi tumultu memoriam tuam non deseram.

Jakub Adamek
Jakub Adamek
Wiersz · 10 września 2024
anonim