***(Jestem złotym milczeniem)

Krzysztof Wesołowski

Jestem złotym milczeniem

Jestem srebrną mową 

Jestem zawiłą głową 

Jestem pamiętnym imieniem

 

A Ty ?

Kim Byłaś ?

 

Byłaś mym kruchym sercem

Byłaś mym stałym pragnieniem

Byłaś mym wiecznym istnieniem

Byłaś mym przytulnym miejscem 

 

Byłaś...

Niestety...

Niestety... 

Tylko Byłaś...

 

Krzysztof Wesołowski
Krzysztof Wesołowski
Wiersz · 11 września 2024