Patologia XXI wieku

Krzysztof Wesołowski

Gwałtowną błyskawicą nadchodzi nowe pokolenie

Jest to bezlitosne stado nieokiełznanych zwierząt 

Ani to zadbane ani to mądre – patentowane lenie !

Ale pewni swego chcą obalić prędko dowolny rząd

 

Takie mają na bliską przyszłość nikczemne plany 

Do osób w sędziwym wieku krzyczą – precz stąd !

Nawet nie współczują innym chorób różne stany

A czy zmienią swoje postepowanie ? – ależ skąd !

 

Poza własną osobą nie patrzą praktycznie na nic 

Specjalnie ignorują wyżej postawione sobie cele 

A tylko balują od dnia do późnej nocy bez granic

Niech pomodlą się najlepiej za siebie w kościele

 

Taka właśnie wyrosła nam współczesna młodzież

Która na wszystko co piękne i wartościowe pluje

A jedynie chwali się że posiada prestiżową odzież

I tym oto sposobem państwo doszczętnie rujnuje 

 

 

 

Krzysztof Wesołowski
Krzysztof Wesołowski
Wiersz · 11 września 2024