Literatura

bywało inaczej (wiersz)

Yaro

miałem być pogodny 

jak wczorajszy dzień 

przynieść śniadanie do łóżka 


zmieniłaś mnie

o gwiazdo 


zamiast światła jakoś wyblakłaś na moim niebie 


gdy uczucia ostygły z herbatą 

pragnę z satysfakcją wypić i odejść 

lub czekać aż coś się zdarzy 


wczoraj było inaczej 

kochałaś sercem teraz patrzysz na konto  

przez wyblakłe okulary swojej starej

 


słaby+ 2 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 12 września 2024 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca