Niebo numer 24

S. J. K.

Będziemy zszywać chmury

Ziarnem sypać na sarnie drogi

Zagrody będą bramami świtu

A siano będzie lekkie jak wszystkie inne metale:

Zmieniaj się, zrzucaj się na mnie

Bo oto jest Niebo, oto jest Ono

 

Lustra będą miały kwiaty

I kwas w mózgu będzie chlustał

Sadza będzie walutą

Wojny będą bliznami cienia:

Idź, uciekaj, raus

Bo to właśnie będzie Niebo

Oto właśnie Ono idzie wzdłuż

 

Rzeki będą moje

Powieki będą twoje

Aż podzielimy się brzegiem

I znikniemy za horyzontem

Rozdziału poczytnej japońskiej powieści:

Tak właśnie wygląda Niebo

Bo o to właśnie chodzi w religii:

 

Zmieniaj się, bo to o Nieskończoność chodzi

Więc idź, więc idź, więc idź...

S. J. K.
S. J. K.
Wiersz · 13 września 2024
anonim