jak łatwo znienawidzić
ciało i duszę
wziąć pod lupę skórę oraz myśli i marzenia
postawić założenie,
że w nich wszystko jest złe
warte tej apokalipsy
( bo rzeczywiście jest)
za wszystko
za niedopowiedziane zdania
picie wódki nocą
tanią oryginalność
udawanie artysty
za bycie tak przerażająco sztucznym i filmowym
za snobizm
za brak czułości
za to wszystko
należy się tylko nienawiść
ostatnie kilka klatek filmu
czerwonych od tryskającej krwi