Reduta

Konrad Koper

Diabeł założył sieci.

Nie obchodzi ciebie znój,

wysyłasz braci w bój.

Matki opłakują dzieci !

 

Ura, ura. Rozweselić cara !?

Sączy się krwawa blizna,

na nic zabawy błazna.

 

Rządzisz przez wiele lat,

tyś kat !

                     

 

 

 

 

 

Konrad Koper
Konrad Koper
Wiersz · 17 września 2024
anonim
  • Arian
    Niech potop zaleje całą klasę polityczną.
    Wyprowadzili 300 mld zł na upadła Ukrainę. Ciekawe, skąd wezmą kasę na skutki powodzi?
    Może ludzie przestaną wreszcie glosować na zakłamany POPiS. Taki będzie pożytek z kataklizmu.

    · Zgłoś · 1 miesiąc
  • Konrad Koper
    Zgadzam się ! Ale to nie temat wiersza. Chyba, że analogia *

    · Zgłoś · 1 miesiąc
  • falkon
    To lepiej zagłosować na Brauna potomka Ewy z konfederatów?
    No nie wiem

    · Zgłoś · 1 miesiąc