Rozłąka I

Krzysztof Wesołowski

Po Tobie mija mi w pamięci chłodny rok

Nie potrafię się z twoją stratą pogodzić

Od tej chwili w moim życiu panuje mrok

Ciężko jest się na takie warunki zgodzić

 

Wspominam nasze pierwsze spotkanie

W nim zakochałem się w Tobie po uszy

Byłaś dla mnie tylko tą jedyną kochanie

Tylko Tobie sprawiałem pociechę duszy

 

Jedynie z Tobą mogłem być szczęśliwy

Mogłem spełniać najskrytsze marzenia

Powoli opuszczał mnie humor złośliwy

Odzyskiwałem ponownie sens istnienia

 

A teraz jestem skazany na ustronny wyrok

W którym nie powrócą już noce w objęciu

Bo skierowałaś na innego niewinny wzrok

Jednakże wciąż jesteśmy razem na zdjęciu

 

Krzysztof Wesołowski
Krzysztof Wesołowski
Wiersz · 18 września 2024