zawsze jestem sobą
wokół czasów mrok
niszczy spokojny sen
za ścianą sąsiad mści
wydaje na żonę osąd
dlawi się nienawiścią
zawsze chodnikiem pod rękę
upadam bez nadziei
na lepsze życie ciepły dzień
pogoda dopisała latem
szczęśliwa żona
powiedziała
masz czerwoną twarz