Blaski i cienie...

Irena Świerżyńska

Proszę pana

proszę pani

kto tu dzisiaj jest do bani.

 

Czas i praca - poświęcenie

wiara i nadzieja

 

sztukę

tworzy

 

suknia cała - model piękny

blask i klasa w pełnej krasie

oko cieszy

 

sama

sama nie urośnie...

Irena   Świerżyńska
Irena Świerżyńska
Wiersz · 27 września 2024
anonim