cisza mruczy...

Irena Świerżyńska

krąg przytkany

 

kot gdzieś w kącie

mur i ściany -  duch szarpany

 

dookoła  ciemna fosa 

obręcz

tworzy

 

w środku 

puchnie - wir i basta

 

Kamil -  był - jest szum

 

i góra ciasta...

Irena   Świerżyńska
Irena Świerżyńska
Wiersz · 4 października 2024
anonim