pierwszy pierścień z chmur
zamknęło się niebo nad Drzewicą
czerwone grzywy
cień dzikich zwierząt
nad rozbite czaszki
nad rozdarte brzuchy
taniec Ajzenmana
oto odcięty palec
od złotego pierścienia
sluchaj Izraelu
las stąpa szelestem
coraz bliższy domów
po których czarne zostały oczodoły
zgaszone ogniem karabinów
z twoich rąk