Twój blask

kamilan

Daruj mi to słowo, którego nie było

tysiąc dni, kiedy zabrakło mnie

pośród gwiazd na drodze twej

 

Właśnie tam porzuciłaś blask

swoich snów, srebrne nuty i planety strój 

wyspy na księżycowym oceanie

właśnie tam porzuciłaś blask

 

Teraz stoisz na pomoście cień

w ręce gnieciesz ostatni wiersz

bo więcej słów nie będzie posłanych

na drugi brzeg, za jezioro pragnień kurs

 

Właśnie tam porzuciłaś blask

swoich snów, nuty srebrne i planety strój

wyspy na księżycowym oceanie

swoich snów, echo wiatru w złoty żagiel

kamilan
kamilan
Wiersz · 5 października 2024