***(Kochać bym Cię mógł o każdej porze)

Krzysztof Wesołowski

Kochać bym Cię mógł o każdej porze

Byś była pewna że mi na Tobie zależy

Będę pisał o Tobie w każdym utworze 

Bo moje tkliwe serce do Ciebie należy

 

Kochać bym Cię mógł o każdej porze

Bo jesteś ostoją wolnego natchnienia 

I tylko Tobie się w pełni nisko ukorzę 

By poczuć smak małego wytchnienia

 

Kochać bym Cię mógł o każdej porze

Bo na to tak jak nikt inny zasługujesz

Blokujesz we mnie gorzkie łez morze

Wciąż na duchu mnie podtrzymujesz

 

Kochać bym Cię mógł o każdej porze

By spędzać z Tobą czas niesamowity

Tylko tego bym tu chciał dobry Boże

Aby mój los z Nią był trwale spowity

 

Krzysztof Wesołowski
Krzysztof Wesołowski
Wiersz · 6 października 2024