Pamiętna noc

Krzysztof Wesołowski

Tyle najwspanialszych chwil dałbym tylko Tobie

W dowodzie mojej dozgonnej miłości do Ciebie

Będę trzymał twoje czułe serce głęboko w sobie 

Wiedz już że nigdy nie zostawię Cię w potrzebie 

 

Czuję twój dotyk na ciele jak łagodne powietrze 

Widzę w Tobie swoje odwieczne przeznaczenie 

Naszych głębokich uczuć w pył nikt nie rozetrze 

Tylko Ty nadajesz mojemu życiu stałe znaczenie 

 

Dziś nasze gwiazdy zaświecą na modrym niebie

Będą zwiastunem naszego wspólnego szczęścia

Będziemy podążać oświetloną ścieżką do siebie 

Żadne z nas nie będzie chciało swojego odejścia

 

A gdy zbliży nas do siebie nów księżycowej nocy 

Naszych namiętnych pieszczot nie będzie końca

Będziemy trwali dopóki nie zabraknie nam mocy

Aż do pierwszych promieni wschodzącego słońca

 

Krzysztof Wesołowski
Krzysztof Wesołowski
Wiersz · 6 października 2024