Człowiek człowiekowi wilkiem
Cóż począć dalej ? Czy tak powinno być ?
Ciężko zmienić człowieka – świat
Śmiem wątpić w ludzkość...
Człowiek – istota obdarzona rozumem
Ale czy na pewno tak jest ?
Obserwuje – analizuje – woda sodowa
Śmiem wątpić w ludzkość...
Człowiek – istota obdarzona miłością
Ale czy na pewno tak jest ?
Po większości została skamieniałość
Śmiem wątpić w ludzkość...
Człowiek – poniekąd istota społeczna
Ale czy na pewno tak jest ?
Paskudne czasy – trwała samotność
Śmiem wątpić w ludzkość...