Odleciały żurawie

Markus

Dziś rano pożegnały się z nami żurawie

Nadleciały nad naszą osadę

Pomachały z nostalgią skrzydłami

Zaskrzeczały swoimi głosami.


Wyszedłem z domu na dwór

Dostrzegły mnie

I znów zaskrzeczały tym razem radośnie

Zdawały się mówić, że się żegnają z nami.


"Hej ptaki niebieskie" powiedziałem sobie

Życzę wam pięknego lotu

Wracajcie na wiosnę

Spotkajmy się znowu.


Żurawie, naprawdę mądre ptaki

Sławią naszego Boga Jehowę

Dobry przykład dają człowiekowi

Z sympatią przywitamy je na wiosnę

Markus
Markus
Wiersz · 9 października 2024
anonim